open-navfaktor-logo
search
Iz Zvijezde 09 tvrde
Izvršni odbor FSBiH u ponedjeljak o eventualnom proširenju Premijer lige
U Zvijezdi 09 nisu se pomirili s činjenicom da napuštaju Premijer ligu Bosne i Hercegovine, nakon odluke Izvršnog odbora Saveza da prekine prvenstvo zbog pandemije koronavirusa i prihvati trenutnu tabelu kao konačnu.
10.06.2020. u 14:13
get url
text

Rukovodstvo ovog kluba jučer je u zgradi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održalo sastanak sa čelnim ljudima bh. fudbala, na kojem je prisustvovao i predsjednik FSBiH Elvedin Begić.

- Uvjereni smo da smo napravili mali ili veliki korak ka našem cilju, a poslije jučerašnjeg dana veći smo optimisti nego što smo bili do sada. Moram istaći zahvalnost rukovodstvu FSBiH na prijemu i velikoj korektnosti u saradnji. Saslušali su naše razloge. Na sastanku smo došli do nekih rješenja. Sinoć smo imali UO i donijeli sljedeći zaključak: Zvijezda 09 obratit će se Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH sa prijedlogom za proširenje lige na 14 klubova - poručeno je sa današnje konferencije za medije Zvijezde 09.

- Imamo obećanje od gospodina Begića da će prijedlog biti na prvoj sjednici Izvršnog odbora. Ukoliko to prođe, prijedlog će biti upućen Skupštini koja jedina može odlučiti o promjeni sistema takmičenja - dodali su.

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH bit će održana u ponedjeljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.