open-navfaktor-logo
search
Obavješteno Tužilaštvo BiH
Izvršen uviđaj na mjestu pada aviona na Kozari
Policija iz Bosanske Gradiške je uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH izvršila danas uviđaj na mjestu pada aviona marke pajper na lokalitetu Crna lokva na Kozari, ali bez komisije za istraživanje vazduhopolovnih udesa jer nije formirana. 
12.12.2020. u 21:12
get url
text

VEZANI TEKST - Tijela poginulih u padu aviona izvučena sa Kozare

Na licu mjesta pronađena su dva tijela nastradalih, lična dokumenta i dva mobilna aparata. Obudkcija tijela će biti izvršena u ponedjeljak, 14. decembra, u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, saopćila je Policijska uprava Bosanske Gradiške.

Iz Policijske uprave su naveli da su njihovi policijski službenici izvršili uviđaj na mjestu pada aviona na lokalitetu Crna lokva u zaseoku Subotići, selo Kozara uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i uz prisustvo dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Bosanska Gradiška.

Napominju da su tijela nastradalih uz pratnju policijskih službenika transportovana u prostorije gradskog groblja u Banjoj Luci. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Sportski avion, u kojem su bili pilot i operater, srušio se prije dva dana na području Kozare, a prevozio je vakcine za lisice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.