open-navfaktor-logo
search
Šokantno
Izvještaj sarajevske policije: Šmrkova grupa planirala posuti kiselinom po licu pjevačicu Senidah
Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo već dvije godine radi na predmetu "Sky" u okviru kojeg je uhapšen veliki broj osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem različitih krivičnih djela.
28.01.2023. u 22:23
get url
text

VEZANI TEKST - Sud odlučio: Šmrk ostaje u pritvoru najmanje do marta
 

Hayat TV u posjedu je izvještaja o radu za 2022. godinu sačinjenom u službenim prostorijama Uprave policije, MUP-a Kantona Sarajevo, u vezi realizovanih akcija na osnovu saznanja prikupljenih analizom SKY Ecc materijala dobijenog posredstvom EUROPOL-a.

Ono što je posebno šokiralo javnost jeste to da su Admir Arnautović Šmrk i Adnan Maglajić namjeravali nanijeti teške povrede poznatoj pjevačici Senidah.

U policijskom izvještaju se navodi da su putem aplikacije Sky planirali da izvrše napad na Senidah tokom njenog boravka u Sarajevu ili na nekoj drugoj lokaciji koja bi bila pogodna za napad na način da je pretuku ili da je pospu kiselinom po licu.

Admir Arnautović se nalazi u pritvoru po rješenju Suda od 22. septembra 2022, a koji mu je produžen rješenjem Suda od 20. decembra 2022.

Sumnjiči se da je počinio krivična djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.