open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Izvedena metodsko-pokazna vježba "Sigurnost 2018"
Učesnici vježbe bili zaduženi za spašavanje sportista i gledalaca iz objekta u kojem je bila postavljena bomba
23.10.2018. u 13:16
get url
text

Civilna zaštita Općine Novo Sarajevo izvela je danas kod sportske dvorane "Novo Sarajevo" metodsko-pokaznu vježbu "Sigurnost 2018".

Vježba je bila zasnovana na pretpostavci da je izbio požar na instalacijama i krovu sportske dvorane, te da je postavljena bomba i da će biti aktivirana.

Načelnik štaba Civilne zaštita Općine Novo Sarajevo Halil Dardagan izjavio je nakon vježbe da su učesnici vježbe bili zaduženi za spašavanje sportista i gledalaca iz objekta u kojem je bila postavljena bomba.

Dodao je da je nakon toga pristupljeno simulaciji deaktiviranja ekspolozivne naprave, te da je vježba trajala oko 20 minuta.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo rekao je da svake godine organizuju ovakve vježebe kako bi provjerili spremnost Civilne zaštite, te stanje tehnike i poštivanje procedura u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

{$galerijaFotografija}

Pojasnio je da je ovo osma takva vježba dosad, te da mu je posebno drago što je sve prošlo u najboljem redu i što su ispunjeni svi planovi i zadaci.

Dženadin Veladžić iz Gorske službe spašavanja istakao je da su njihovi pripadnici demonstrirali spašavanje s visina, odnosno preko krova dvorane, te da je sve izvedeno efikasno i brzo.

Osim pripadnika Civilne zaštite i Gorske službe spašavanja, u vježbi su učestvovali i vatrogasci, hitna medicinska pomoć i Crveni križ.

Izvedena vježba u Novom Sarajevu - 23. 10. 2018.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.