open-navfaktor-logo
search
Gaza
Izraelski vojnici ubili 15-godišnjeg Palestinca
U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se navodi da su izraelski vojnici otvorili vatru na demonstrante ispred graničnog prijelaza Beyt Hanun (Erez) na sjeveru Gaze i pritom ubili 15-godišnjeg Ahmeda Semira Ebu Habla
03.10.2018. u 22:28
get url
text
Izraelski vojnici ubili 15-godišnjeg Palestinca
Izraelski vojnici ubili 15-godišnjeg Palestinca

{$galerijaFotografija}

Izraelski vojnici su, upotrebom bojeve municije, intervenisali tokom mirnih demonstracija na granici s Gazom i usmrtili 15-godišnjeg Palestinca.

U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se navodi da su izraelski vojnici otvorili vatru na demonstrante ispred graničnog prijelaza Beyt Hanun (Erez) na sjeveru Gaze i pritom ubili 15-godišnjeg Ahmeda Semira Ebu Habla.

Navodi se da je palestinski dječak pogođen u predjelu glave.

Prilikom intervencije izraelskih vojnika, 15 osoba je bilo pod snažnim utjecajem plina.

Palestinci od 30. marta na granici Pojasa Gaze i Izraela organiziraju mirne demonstracije pod nazivom "Veliki marš za povratak".

Izraelski vojnici protiv civila koji zahtijevaju povratak na teritoriju s koje su protjerani i ukidanje blokade uvedene 2006. godine Gazi koriste municiju.

U intervenciji izraelskih vojnika tokom demonstracija od 30. marta ubijeno je više od 190 Palestinaca, dok je na hiljade ranjeno.

Izraelski vojnici ubili 15-godišnjeg Palestinca
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.