Gaza

Izraelski vojnici pucali na demonstrante, ubijeno sedam Palestinaca

Objavljeno: 28.09.2018. u 23:07

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine Ashraf al-Qidra je u saopćenju istakao da je broj poginulih porastao na 7, uključujući i dvoje djece

FOTO: AA

Izraelski vojnici su, upotrebom bojeve municije, na granici s Gazom usmrtili sedam Palestinaca, a ranili 90, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine Ashraf al-Qidra je u saopćenju istakao da je broj poginulih porastao na 7, uključujući i dvoje djece.

Naveo je da su incidenti zabilježeni kada su izraelski vojnici nasrnuli na demonstrante na istočnoj granici Gaze.

Istakao je da su u izraelskim napadima poginuli Muhammed Esref el-Avavide (26), Mohamed Inshani (18), Iyad Khalil al-Shaer (18), Mohamed Nayef al-Houm (14), Mohamed Shahsa (24), Mohamed Walid Moustafa Haniyyah (32) i Nasir Musbih (12).

Ranjeno je 90 Palestinaca, uključujući 35 djece i četiri ženske osobe.

Palestinci od 30. marta na granici Pojasa Gaze i Izraela organiziraju mirne demonstracije pod nazivom "Veliki marš za povratak".

Izraelski vojnici protiv civila koji zahtijevaju povratak na teritoriju s koje su protjerani i ukidanje blokade uvedene 2006. godine Gazi koriste municiju.

U intervenciji izraelskih vojnika tokom demonstracija od 30. marta ubijeno je više od 180 Palestinaca.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije