open-navfaktor-logo
search
Civili na meti
Izraelski napadi na Gazu: Palestinska porodica u trenutku ostala bez doma
Izraelska avijacija bombardovala je stambene dijelove u Gazi naseljene palestinskim civilima, a u napadima je porodica El Deyri s djecom ostala bez doma.
18.05.2021. u 08:34
get url
text

Više od 38.000 Palestinaca potražilo je utočište u desecima škola kojima upravljaju Ujedinjene nacije u Pojasu Gaze nakon što su raseljeni kontinuiranim napadima Izraela, objavio je UN u ponedjeljak.

Stephane Dujarric, glasnogovornik generalnog sekretara UN-a Antonia Guterresa, kazao je da je više od 2.500 ljudi ostalo bez krova nad glavom nakon što su im domovi uništeni u izraelskim napadima na Gazu. Istakao je da je u izraelskim napadima oštećen 41 obrazovni objekat, uključujući i visokoškolsku ustanovu Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA).

{$galerijaFotografija}

Dujarric je također kazao da je napajanje električnom energijom na tom području smanjeno na samo šest do osam sati dnevno, što je izazvalo i probleme u pružanju zdravstvene zaštite i ostalih usluga u Pojasu Gaze. Naglasio je da je fokus UN-a na "hitnom prekidu neprijateljstava, pružanju humanitarne pomoći i pokušaju da se politički proces vrati na pravi kolosijek".

Palestinska porodica u trenutku ostala bez doma - 18. 5. 2021.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.