open-navfaktor-logo
search
U gradu Jenin
Izraelske snage uhvatile i preostala dva od šest Palestinaca koji su pobjegli iz zatvora
Izraelska policija objavila je da su uhvatili i preostala dva od šest Palestinaca koji su 6. septembra pobjegli iz zatvora Gilboa na sjeveru zemlje.
19.09.2021. u 09:29
get url
text

U saopćenju izraelske policije navodi se da su preostala dva palestinska zatvorenika koja su pobjegla iz zatvora Gilboa uhvaćena u gradu Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali.

U saopćenju se dodaje da je kuća u kojoj su boravila dvojica odbjeglih zatvorenika locirana na osnovu obavještajnih podataka izraelske unutrašnje obavještajne službe Shin-Bet, te da su ih izraelske snage uhvatile bez ikakvog otpora.

Izraelski list "Yediot Ahronot" objavio je da su posljednja dva uhvaćena palestinska zatvorenika Yakub Nufeyat i Eyhem Fuad Kemamji, članovi pokreta Islamski džihad.

Izraelska televizija "Channel 13" objavila je da su, prema obavještajnim podacima Shin-Beta, pripadnici jedinice Yamam pri izraelskoj policiji uhvatili odbjegle palestinske zatvorenike.

Ranije su uhvaćena četvorica od šest palestinskih zatvorenika, koji su nedavno pobjegli iz strogo čuvanog izraelskog zatvora.

Velika potraga pokrenuta je nakon što su zatvorenici pobjegli iz zatvora Gilboa na sjeveru Izraela, što je prvo veće zatvorsko bjekstvo Palestinaca u posljednjih 20 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.