open-navfaktor-logo
search
Tortura
Izraelska vojska srušila palestinsku kuću na Zapadnoj obali
Prema podacima palestinskih izvora, samo prošle godine u Istočnom Jerusalemu i na Zapadnoj obali srušeno je 538 kuća i poslovnih objekata
03.10.2019. u 12:30
get url
text

Izraelska vojska srušila je kuću u izgradnji palestinskoj porodici u Hebronu, na Zapadnoj obali, javlja Anadolu Agency (AA).

Kuća je pripadala Aliju Muhammedu El-Allamiju, koji je bio prisutan i koji je posmatrao sve to. U naručju mu je bila djevojčica. Prema podacima palestinskih izvora, samo prošle godine u Istočnom Jerusalemu i na Zapadnoj obali srušeno je 538 kuća i poslovnih objekata.

Izraelske vlasti gotovo svim Palestincima koji traže građevinske dozvole odbacuju zahtjeve, a nekoliko hiljada objekata moglo bi biti srušeno, jer nemaju potrebne dozvole. Palestinci tvrde kako ovaj proces nema nikakvo pravno uporište i da je samo dio izraelskih politika zastrašivanja i jevrejizacije grada.

Isto tako, u većini slučajeva troškove rušenja objekta moraju platiti osobe čiji je objekt srušen. Palestinska strana tvrdi da su izraelske snage od 1967. u Istočnom Jerusalemu srušile više od 5.000 kuća Palestinaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.