Tortura

Izraelska vojska srušila palestinsku kuću na Zapadnoj obali

Objavljeno: 03.10.2019. u 12:30

Prema podacima palestinskih izvora, samo prošle godine u Istočnom Jerusalemu i na Zapadnoj obali srušeno je 538 kuća i poslovnih objekata

FOTO: AA

Izraelska vojska srušila je kuću u izgradnji palestinskoj porodici u Hebronu, na Zapadnoj obali, javlja Anadolu Agency (AA).

Kuća je pripadala Aliju Muhammedu El-Allamiju, koji je bio prisutan i koji je posmatrao sve to. U naručju mu je bila djevojčica. Prema podacima palestinskih izvora, samo prošle godine u Istočnom Jerusalemu i na Zapadnoj obali srušeno je 538 kuća i poslovnih objekata.

Izraelske vlasti gotovo svim Palestincima koji traže građevinske dozvole odbacuju zahtjeve, a nekoliko hiljada objekata moglo bi biti srušeno, jer nemaju potrebne dozvole. Palestinci tvrde kako ovaj proces nema nikakvo pravno uporište i da je samo dio izraelskih politika zastrašivanja i jevrejizacije grada.

Isto tako, u većini slučajeva troškove rušenja objekta moraju platiti osobe čiji je objekt srušen. Palestinska strana tvrdi da su izraelske snage od 1967. u Istočnom Jerusalemu srušile više od 5.000 kuća Palestinaca.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije