open-navfaktor-logo
search
Nakon napada
Izrael pojačao vojne snage na Zapadnoj obali, ranili petero Palestinaca
Izraelska vojska saopćila je u subotu da je pojačala snage na okupiranoj Zapadnoj obali, dan nakon što je palestinski napadač ubio sedam ljudi u blizini sinagoge na periferiji Jerusalima.
28.01.2023. u 10:36
get url
text

VEZANI TEKST - Najmanje sedmero ubijenih u napadu u sinagogi u jevrejskom naselju u okupiranom Istočnom Jerusalemu

- Nakon procjene situacije IDF (Izraelskih odbrambenih snaga), odlučeno je da se divizija Judeje i Samarije (Zapadne obale) pojača s dodatnim bataljonom - saopćila je vojska, prenosi Reuters.

Najmanje pet Palestinaca povrijeđeno je kada su izraelske snage otvorile vatru tokom racije na Zapadnoj obali. 

Nasilje je izbilo nakon što su izraelske snage upale u mjesto Beyta, u gradu Nablusu, objavila je palestinska novinska agencija WAFA.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopćilo je da je pet osoba povrijeđeno, te kako su prebačeni u bolnicu Rafidya u Nablusu.

U saopćenju palestinskog Ministarstva zdravstva navodi se da je u teškom stanju osoba koja je dovedena u bolnicu Rafidya.

Izraelski vojnici intervenirali su jučer na protestima protiv židovskih naselja i napada izraelske vojske na izbjeglički kamp Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali.

U napadu izraelskih snaga na izbjeglički kamp Jenin na sjeveru Zapadne obale u četvrtak, 26. janunara, u jutarnjim satima ubijeno je devet Palestinaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.