Erdogana su po dolasku u Komandu dočekali načelnik Generalštaba turske vojske general Yasar Guler, komandant kopnenih snaga general Musa Avsever, komandant mornaričkih snaga admiral Adnan Ozbal i komandant vazduhoplovnih snaga general Hasan Kucukakyuz.

Pozdravivši vojnike, Erdogan je, u pratnji resornog ministra Akara, pristupio molitvi i iftaru s vojnim komandantima i vojnicima.

Bila je to nenajavljena posjeta koja je pomno planirana unutar komandnog vrha turske vojske, a u Edoganovoj delegaciji su bili i šef Direkcije za komunikacije Fahrettina Altuna i šef kabineta Hasan Dogan.

Erdogan je tom prilikom nosio kaput sa predsjedničkim oznakama i kapu na kojem je pisalo "Predsjednik".

Nakon što je dobio informacije o aktivnostima vojske, Erdogan je, u pratnji ministra Akara i komandnog nivoa TSK-a, posjetio i obrtnike u Yuksekovi.

Građani su bili vidno iznenađeni kada su ispred sebe vidjeli predsjednika države, koji je bio u posjeti poslastičarnici u jednoj od ulica. Razgovarajući sa građanima, Erdogan je u naručje uzeo i pomilovao četveromjesečnu bebu Yagiz Efea.

Turski ministar nacionalne odbrane Akar se kratkim pozdravnim govorom obratio na iftaru.

- Naše snage nastavljaju svoju borbu, bez posustajanja i osvrtanje na dan, noć i uvjete na terenu. Borimo se svim svojim postojanjem, svim svojim herojstvom, svom svojom žrtvom, ako bismo spasili naš plemeniti narod od terorističke pošasti koja nas pogađa već 40. godine. Borimo se s razumijevanjem koje nam daje titulu šehida ako poginemo, a titulu gazije ako ostanemo živi - rekao je Akar.