open-navfaktor-logo
search
Vanjskotrgovinska komora BiH
Izlaganje naših kompanija na sajmu Worldfood u Istanbulu
Riječ je o najvećom sajmu trgovine hranom i pićem u Turskoj, koji će ove godine okupiti više od 400 domaćih i međunarodnih proizvođača te više od 15.000 posjetilaca
07.09.2018. u 10:44
get url
text

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i USAID/Sweden FARMA II Projekta, ove godine organizovala je izlaganje bh. kompanija na sajmu "Worldfood Istanbul 2018".

Riječ je o najvećom sajmu trgovine hranom i pićem u Turskoj, koji će ove godine okupiti više od 400 domaćih i međunarodnih proizvođača te više od 15.000 posjetilaca.

- Sajam se održava u TUYAP Fair and Congress Center u Istanbulu od 5. do 8. septembra, a kompanije iz BiH su na  štandu C530 u hali 3. Ove godine, pored VTK BiH, na sajmu izlažu bh. kompanije "Bosnaplod" iz Brčkog, "Kupres Milch" iz Kupresa, "Meggle" iz Posušja, "Mladegs pak" iz Prnjavora, "Mljekara Livno" i "Vita-Life" iz Visokog. Na ovaj način  imaju mogućnost predstaviti svoju ponudu potrošačima iz zemalja Evrope, Srednjeg Istoka, Sjeverne Afrike i Turske - navode iz VTK BiH.

Cilj organizacije izlaganja na sajmu jeste promovirati bh. kompanije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, omogućiti kompanijama uspostavljanje poslovnih odnosa sa turskim i međunarodnim partnerima, kao i povećati izvoz bh. proizvoda iz tog sektora na međunarodno tržište. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.