open-navfaktor-logo
search
Zimski salon knjige
Izlagači nezadovoljni: Loša posjeta i prodaja, a popusti i do 80 posto
Ulaz na Salon je besplatan, popusti su i do 80 posto, u ponudi je raznovrsna literatura, za sve ukuse, ali naša ekipa jedva da je zatekla nekoliko posjetilaca, koji su uglavnom razgledali štandove
14.12.2019. u 09:15
get url
text
Zimski salon knjige: Loša posjeta

Loša je posjeta, loša je prodaja - ovim riječima dočekali su nas izlagači Zimskog salona knjiga koji će do 23. decembra biti otvoren u Gradskoj Galeriji "Collegium Artisticum" u Sarajevu.

- Nadamo se da ćemo veću posjetu imati tokom vikenda. Praznici dolaze, knjiga je najbolji poklon - poručili su.

Ulaz na Salon je besplatan, popusti su i do 80 posto, u ponudi je raznovrsna literatura, za sve ukuse, ali naša ekipa jedva da je zatekla nekoliko posjetilaca, koji su uglavnom razgledali štandove. Rijetko ko se odvažio na kupovinu, a za razgovor sa nama, nisu bili raspoloženi. Nažalost, ni pojedini izlagači nisu željeli govoriti.

- Nažalost, posjeta je jako loša, ali još se nadamo da će do kraja sajma biti bolje. Mi smo najpoznatija knjižara u Sarajevu, i Istočnom Sarajevu. Nudimo sve aktuelne naslove, svi svjetski i domaći hitovi se mogu naći kod nas. Imamo širok asortiman. Imamo i starih izdanja i nudimo popuste na sve knjige od 10 do 50 posto. Na starija izdanja 50 posto. Najskuplja knjiga košta 240 KM, a najjeftinija je 3 KM. Imamo i beletristike i klasika, historije, politike, filozofije, dječijih knjiga. Ali preporučio bih klasike Mešu Selimovića i Ivu Andrića, novi roman od Miljenka Jergovića, novi roman od Ayse Kulin, "Četiri žene iz Istanbula", Vedrana Rudan je objavila novu knjigu. Imamo šta ponuditi, dođite i provjerite - poručio je Budo Skoko iz knjižare "Hit knjiga".

{$galerijaFotografija}

Pored velikog izbora novih naslova knjiga iz Bosne i Hercegovine i susjedstva, ovogodišnji Zimski salon knjige pokrenuo je i Dječije radionice u okviru kojih će se sa najmlađim čitateljstvom družiti najpoznatiji dječiji pisci iz BiH, a i najmlađi čitatelji će imati priliku predstaviti svoje dječije stvaralaštvo.

- Na našem štandu imate izdavače iz čitave regije. Imamo i antikvarne knjige, rječnike. Sniženja su 20 posto u odnosu na naše knjižarske cijene. Do sada je slaba posjećenost i prodaja, ali nadamo se da ćete nam vi pomoći da ljudi dođu. Volimo Sarajevo, dolazimo godinama. Nadam se da će doći ljubitelji knjiga, ko god dođe sigurno se neće razočarati, jer ima šta vidjeti - poručio je Dragan stupar ispred "Partenona".

Na Zimskom salonu i ove godine učešće je uzela i Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BiH. S obzirom na to da su neprofitna institucija, na Salonu promoviraju svoja izdanja namijenjena slijepim i slabovidnim osobama, koji ih, svojim učlanjenjem, potpuno besplatno mogu koristiti.

Organizatori Zimskog salona knjige su: Biblioteke Sarajeva, Bosanski kulturni centar KS i IKD "University Press - Magistrat Izdanja" Sarajevo.

Sajam knjige 13.12.2019.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.