open-navfaktor-logo
search
Sasvim iskreno
Izjava legende Uniteda se možda neće svidjeti Cristianu Ronaldu
Ryan Giggs, selektor Velsa i legenda Manchester Uniteda, izjavio je da je najupečatljivije to što je Ronaldo ostavio trag u svim klubovima za koje je igrao
23.10.2019. u 21:13
get url
text

Ryan Giggs, selektor Velsa i legenda Manchester Uniteda, izjavio je da nikada nije ni pomislio da će Cristiano Ronaldo postati jedan od najboljih fudbalera u svijetu, javlja Anadolu Agency (AA).

- U svom prvom meču za United protiv Boltona je pretjerivao. Nije nam dodavao loptu, pravio je previše driblinga, simulirao je. Bili smo frustrirani. Za njega je to bio težak početak i nikada nisam mogao ni zamisliti da će jednog dana postati jedan od najboljih strijelaca u historiji fudbala - kazao je Giggs za Bein Sport.

Ipak, dodao je kako se uskoro Ronaldo mnogo promijenio.

- Odjednom više ništa nije bilo isto. Svi smo znali da moramo dodati loptu Cristianu. Uprkos tome što smo u ekipi imali igrače poput Scholesa, Rooneya i Teveza, znali smo da moramo dodati loptu njemu. Jer, pravio je ogromnu razliku i izvlačio nas iz teških situacija. Jednostavno, znao je sam odlučiti utakmicu - rekao je Giggs, napominjući da je najupečatljivije to što je Ronaldo ostavio trag u svim klubovima za koje je igrao.

- Neki igrači dožive vrhunac u određenom trenutku karijere, ali je Cristiano ponovio sve to više puta u mnogim klubovima od Manchester Uniteda, Reala, pa sada i do Juventusa. Svih ovih godina se prilagođavao različitim stilovima igre, pa sad igra desno i lijevo, naprijed, postiže golove, asistira, otvara prostor, dribla. Zato je s pravom među najboljima ikada - kazao je Giggs.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.