open-navfaktor-logo
search
Zmaj u nemilosti
Izgubio podršku: I navijači Barcelone okrenuli leđa Miralemu Pjaniću
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, očito je napravio loš potez kada je prošle godine pristao na transfer u Barcelonu.
29.01.2021. u 13:36
get url
text

Otkako je ljetos iz Juventusa, gdje je bio standardan u startoj postavi, stigao na Nou Camp, ne može se pohvaliti prevelikom minutažom.

Uglavnom priliku čeka sa klupe za rezervne igrače, a na prste jedne ruke mogu se izbrojati utakmice u kojima je bio starter.

Bh. veznjak je u nemilosti trenera Ronalda Koemana, koji prednost daje Busquetsu, De Jongu i Pedriju.

- Barcelona je ove sezone na terenu provela 2.610 minuta, dok je Pjanić igrao 1.042 minute i učestvovao je u svega 39 posto Barcinih minuta ove sezone. Nije uspio postići ni jedan gol, a nije ubilježio ni jednu asistenciju. Uz sve je nedavno promašio penal u Cornellau u utakmici Kupa, zbog čega je Koeman bio posebno ljut - piše španska Marca.

I navijači Barcelone, koji su bili protiv Koemana, sada smatraju da Pjanić ne zaslužuje da bude starter, pa je u anketi Marce, na nešto više od 30.000 glasova, njih čak 63 posto odgovorilo sa "ne" na pitanje: "Da li bi Pjanić trebao biti starter u Barceloni?".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.