open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Izgradnja parka na Jezeru koštat će više od 66 hiljada maraka
Projekat će realizirati Kantonalno javno komunalno preduzeće Park
11.07.2019. u 15:50
get url
text

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park Edin Abdurahmanović potpisali su ugovor o realizaciji projekta izgradnje i uređenja parka Jezero koje se nalazi ispod gradskog porodilišta "Zehra Muidović". Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila iznos od 66.480 maraka. 

- Potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak naše dugogodišnje saradnje na uređenju i uljepšavanja javnih zelenih površina. Naše namjere su da u saradnji sa KJKP Park dogovorimo sistem održavanja 22 nova ciciban i 16 sportskih igrališta koje smo tokom protekle dvije godine izgradili na području naše općine. Preduzeće Park je realizator izgradnje ovih igrališta i jedini ima certifikat za ugradnju mobilijara.  U općinskom budžetu naredne godine osigurat ćemo novac za tehničko opremanje ovog preduzeća sa kojim uskoro želimo krenuti u realizaciju sanacije i opremanja sportskih terena na Bardakčijama, u ulici Josipa Vancaša i na Grdonju.  Općina Centar će finansirati, a preduzeće Park će realizovati projekt izgradnje spomen parka posvećenog ubijenoj djeci Goražda - kazao je Ajnadžić. 

Prema odredbama potpisanog ugovora preduzeće Park ima obavezu da u parku Jezero uredi trim i raster staze dopunom nove kamene frakcije, obavi košenje trave, postavi nove parkovske klupe sa naslonom umjesto oštećenih, ukloni samoniklo grmlje i rastinje, te posadi ukrasno grmlje. Također je njihova obaveza da ugrade i dvije nove betonske klupe sa naslonom, zamijene drvene štafle na postojećim klupama i zidićima da ofarba i popravi postojeći dječiji mobilijar na igralištu kao i mobilijar duž trim staze. Potpisanim ugovorom je predviđeno je da prazne kante za otpatke narednih osam mjeseci. 

- Našem preduzeću su potrebni sezonski radnici. Da bismo mogli odgovoriti postavljenim zadacima namjeravamo razgovarati sa novom upravom KJKP Rada da zajedno formiramo ekipe koje će raditi na uređivanju javnih zelenih površina na području Kantona Sarajevo, kako bismo bili mnogo efikasniji u obavljanju obimnog posla - naglasio je Abdurahmanović nakon potpisivanja ugovora, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.