open-navfaktor-logo
search
Poslovno-sportski centar
Izgradnja na Bjelašnici: Administrativna zgrada, relax objekat i sportska dvorana otvaraju se krajem 2022.
Nastavljena je izgradnja Poslovno-sportskog centra Trnovo na Bjelašnici, koji se nalazi s desne strane na ulazu u zonu Babinog Dola, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara i na površini od 11,21 hektara.
10.04.2022. u 20:40
get url
text
Poslovno-sportski centar Bjelašnica
Poslovno-sportski centar Bjelašnica

Trenutno su u izgradnji administrativni objekat Poslovno-sportskog centra Trnovo, relax objekat u kojem će biti bazen, kuglana i sve što je neophodno za trening sportista i sportska dvorana. 

- Pri kraju su grubi radovi na sva tri objekta i počelo je izvođenje zanatskih radova. Radi se na instalacijama za grijanje, vodu i kanalizaciju. Radovi se izvode planiranom dinamikom iako građevinski materijal skoro svakodnevno poskupljuje i nadamo se da ćemo uspjeti završiti spomenuta tri objekta do kraja ove godine – izjavio je za Faktor Osman Smječanin, pomoćnik načelnika Trnovo za urbanizam, komunalne poslove, građenje i zaštitu okoliša.

Paralelno sa izgradnjom ovih objekata, počeli su radovi na izgradnji apartmanskih objekata. I u apartmanskom dijelu Poslovno-sportskog centra izvode se radovi na priključenju vode, kanalizacje i rasvjete, pojašnjava Smječanin.

- Za sada se radi po ugovorenoj dinamici i uklapamo se u dogovorene cijene. Sve ovo finanansira Općina Trnovo uz malu pomoć Kantona Sarajevo. Ako se enormno povećaju cijene građevinskog materijala, morat ćemo raskinuti ugovore i ponovo raspisati javni poziv za potpisivanje novih ugovora za izgradnju Poslovno-sportskog centra – ističe Smječanin.

Prema projektu nukleus poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana s holom i poslovnim centrom, ona će se nalaziti u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte. Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje, dok će kapacitet hotela biti 90 ležajeva. Hotel će imati i prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.

Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt bit će povezan s hotelom. Na najvišem uzvišenju na prostoru na kojem će biti izgrađen centar predviđen je restoran – vidikovac, kao i devet apartmana.

Planirana je i izgradnja fudbalskog teren dimenzija 80×120 metara sa prirodnom travom, te tribina od 1.000 mjesta s istočne strane. Iza tribine nalazit će se svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce. U produžetku terena, planirana je izgradnja terena s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.
Pored će biti napravljen i pomoćni fudbalski teren, koji će također biti pokriven prirodnom travom. Uz to će biti po jedno igralište za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi jer će biti natkrivena. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.