open-navfaktor-logo
search
Povezivanje sa Ilidžom
Izgrađen kružni tok u Hrasnici
U ilidžanskom naselju Hrasnica završeni su radovi na izgradnji kružnog toka.
06.11.2020. u 13:17
get url
text

Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor firme izvođača radova Mevludin Comerc d.o.o Almir Bučan ozvaničili su okončanje radova i pustili u promet saobraćajnicu. Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020. godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 180 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM. Izvođenje javne rasvjete  povjereno je firmi Testingelektro d.o.o u vrijednosti 83.686, 59 KM. Ovaj projekat u potpunosti je finansirala Općina Ilidža.

- Izgradnjom kružnog toka povezala se Hrasnica sa Ilidžom sa dva kolovoza po dvije saobraaćajne trake u dužini 4,6  kilometara. Sam početak izvođenja radova uvjetovan je bio izmještanjem instalacije van tramvajskog i saobraćajnog pojasa i izmještene su van pojasa saobraćajnice i kružnog toka. Ovaj kružni tok rasteretit će saobraćaj i poslužiti sigurnosti u saobraćaju - rekao je, između ostalog, načelnik Memić.

Urađeno je izmještanje gasovoda, vodovodnih cijevi promjera 100, 150, 200, 400 milimetara, kao i izmještanje instalacija BH Telecoma i Elektrodistribucije. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljao je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Projekat  je uradila projektantska kuća TZI Inžinjering d.o.o, saopćila je Općina Ilidža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.