Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor firme izvođača radova Mevludin Comerc d.o.o Almir Bučan ozvaničili su okončanje radova i pustili u promet saobraćajnicu. Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020. godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 180 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM. Izvođenje javne rasvjete  povjereno je firmi Testingelektro d.o.o u vrijednosti 83.686, 59 KM. Ovaj projekat u potpunosti je finansirala Općina Ilidža.

- Izgradnjom kružnog toka povezala se Hrasnica sa Ilidžom sa dva kolovoza po dvije saobraaćajne trake u dužini 4,6  kilometara. Sam početak izvođenja radova uvjetovan je bio izmještanjem instalacije van tramvajskog i saobraćajnog pojasa i izmještene su van pojasa saobraćajnice i kružnog toka. Ovaj kružni tok rasteretit će saobraćaj i poslužiti sigurnosti u saobraćaju - rekao je, između ostalog, načelnik Memić.

Urađeno je izmještanje gasovoda, vodovodnih cijevi promjera 100, 150, 200, 400 milimetara, kao i izmještanje instalacija BH Telecoma i Elektrodistribucije. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljao je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Projekat  je uradila projektantska kuća TZI Inžinjering d.o.o, saopćila je Općina Ilidža.