open-navfaktor-logo
search
Nepoznat uzrok
Izgorjela kuća u blizini Bugojna, uništeno sve osim Kur'ana koji je ostao gotovo netaknut
U Kordićima kod Bugojna jučer je oko 10.00 sati izbio požar u porodičnoj kući, tokom kojeg niko nije povrijeđen.
06.06.2020. u 13:32
get url
text
Požar u Kordićima

Komšije su uspjele spasiti jednoipogodišnju djevojčicu, ali je kuća, kako prenosi portal Voljice Naše, u potpunosti izgorjela. U vatrenoj stihiji je stradalo gotovo sve, osim Kur'ana.

Uzroci požara se još uvijek utvrđuju, ali se pretpostavlja da se radi o neispravnim instalacijama. Na kući je nastala velika materijalna šteta.

– Bio sam na poslu kada sam saznao da su vatrogasci i policija ispred moje kuće. Naravno, pretrnuo sam, plašeći se najgoreg. Srećom, do toga nije došlo, ali je pričinjena velika šteta na kući, koju je moja porodica godinama gradila – kazao je Feni vlasnik kuće Dženan Čehaja.

Dodaje kako je u požaru uništen krov i gornji sprat kuće, te da je i prizemlje puno vlage zbog vode koja, s plafona i zidova, pada na pod.

– Teško je gledati sve ovo. Ali, najvažnije je da niko nije stradao. U zadnjem momentu, komšija je spasio moju jednoipogodišnju kćerku. Ostale dvije curice od pet i šest godina igrale su se u dvorištu. Supruga i roditelji su, također, prošli bez povreda – istaknuo je.

Privremeni smještaj porodici Čehaja ponudili su rođaci i komšije, ali se oni nadaju da će se uskoro steći uvjeti da se vrate u svoj dom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.