Izgledaju opasni zbog izgleda: Rotvajleri su zapravo velike maze

objavljeno: 08.03.2018. u 09:03

Rotvajler kakvog znamo danas nastao je u 19. stoljeću i to u gradu Rottweilu na jugu Njemačke. Grad su osnovali Rimljani. Pišući o povijesti pasmine rotvajlere se najčešće upravo povezuje s njima, odnosno rimskim psima koji su vojnike pratili u vojne pohode po Evropi i to kao čuvare stoke.

Budući da su se dokazali kao odlični čuvari često su ih kao zaštitu sebe i stoke koristili mesari. Smatra se kako je pasmina nastala križanjem tadašnjih rimskih pasa sa psima koji su živjeli na području današnjeg grada Rottweila koje su naselili rimski legionari.

Ovi psi su često označeni kao opasni zbog svog izgleda, ali kao i kod svih ostalih pasmina i za njih vrijedi pravilo da su uz aktivnog i odgovornog vlasnika sve samo ne opasni. Ovi psi su izuzetno privrženi svojoj obitelji, ali isto ako zahtijevaju rad.

Vrlo su inteligentni i brzo uče. Svi psi koji ne dobijaju dovoljno aktivnosti mogu postati destruktivni, stoga ako želite ovakvog psa, budite spremni odvojiti vrijeme za njega i baviti se s njim.