open-navfaktor-logo
search
Susreti
Izetbegović - Wigemark: Prioritet reforme i ubrzano kretanje BiH prema EU i NATO-u
U fokusu nove vlasti trebalo da budu reforme koje vode stabilizaciji i popravljanje općeg stanja u našoj zemlji, borba protiv korupcije, ekonomski razvoj, masovna izgradnja infrastrukture i definisanje posebnog programa za mlade i njihov ostanak u BiH
22.10.2018. u 15:29
get url
text

Situacija u Bosni i Hercegovini i procesi koji će uslijediti nakon održavanja općih izbora u BiH bile su teme susreta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i šefa Delegacije EU u BiH Larsa Gunnara Wigemarka, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je istakao da je nakon izbora potrebno da se svi posvete što bržoj implementaciji izbornih rezultata i formiranju kvalitetne vlasti na svim nivoima, kako bi se prilike u zemlji stabilizirale i omogućio ubrzan razvoj.

Naglasio je da je potrebno formirati široke programske koalicije pobjedničkih stranaka koje bi predano radile na provođenju reformi i ubrzanom kretanju BiH prema EU i NATO-u.

Potcrtao je da bi u fokusu nove vlasti trebalo da budu reforme koje vode stabilizaciji i popravljanju općeg stanja u našoj zemlji, borba protiv korupcije, ekonomski razvoj, masovna izgradnja infrastrukture i definisanje posebnog programa za mlade i njihov ostanak u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.