open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Izetbegović - Wigemark: Formirati vlast u duhu dijaloga unutar striktnih okvira vladavine zakona
Tema razgovora bila su aktuelna politička pitanja u BiH, sa naglaskom na implementaciju izbora i dovršetak procesa formiranja vlasti
21.06.2019. u 14:29
get url
text
Lars-Gunnar Wigemark, Bakir Izetbegović

Predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu šefa delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnara Wigemarka.

Tema razgovora bila su aktuelna politička pitanja u BiH, sa naglaskom na implementaciju izbora i dovršetak procesa formiranja vlasti.

Izetbegović i Wigemark su se složili da je neophodno prevazići postojeće prepreke i finalizirati proces uspostave izvršne vlasti, uz redovan rad parlamenata radi pokretanja potrebnih reformskih pomaka, na temelju preporuka Evropske komisije i s ciljem povećanja životnog standarda za građane.

Predsjednik SDA je naglasio da je ispravan putokaz i jedini okvir za proces formiranja izvršne vlasti na državnom i federalnom nivou u duhu dijaloga i razumijevanja, unutar striktnih okvira vladavine zakona i presuda domaćih i međunarodnih sudova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.