open-navfaktor-logo
search
"Ono je maltretiranje ljudi"
Izetbegović: Vakcinisat ću se kad me pozovu, makar bio zadnji; za haos u Zetri krivi su organizatori
Upitan da prokomentira proces vakcinacije protiv koronavirusa u sarajevskoj dvorani Zetra, Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, je ocijenio kako se radi o "neredu i maltretiranju ljudi". 
22.05.2021. u 16:01
get url
text

Brojne su pritužbe građana na proces vakcinacije u Sarajevu, dok se takve tvrdnje za ostala mjesta u BiH nisu mogle čuti. Tvrde da su svjedoci vakcinisanja preko reda, da su vidjeli kako se vakcine iznose na sporedna vrata da bi ih dobili "povlašteni građani" te da oni koji spadaju u skupine koje su bile prioritetne za vakcinaciju, vakcinu nisu mogli dobiti. Neki svjedoče kako su u skupini 70 i više godina, da su se uredno prijavili, ali da poziv nisu dobili, pa i više puta su vraćani iz Zetre kućama. 

VEZANI TEKST - Pisao Vraniću: Tri puta sam vraćen sa Zetre, vaš istup "tuc-muc" uopće nisam razumio

Građane je dodatno uzrujala izjava ministra zdravstva Haris Vranića kako će ministri u Vladi KS u narednoj turi za vakcinaciju biti prioritet da prime vakcinu. 

- Maltretiranje ljudi. Pozivanje, pa onda izostanak vakcinisanja. Ono što je još gore je izvlačenje tih vakcina na stražnja vrata za neke koji su izgleda građani prvog reda. To treba preispitati. I ne trebaju taj problem adresirati na ustanove iz kojih su došli neki doktori ili medicinske sestre, a koji "švercuju" na stražnja vrata Zetre vakcine. Za to su odgovorni oni koji su to organizirali i koji posmatraju cijeli taj proses. To je sramotna stvar - kazao je Izetbegović. 

Na pitanje da li se on vakcinisao protiv koronavirusa i ako nije, da li će, odgovorio je: 

- Ja ću se vakcinisati kada me pozovu. Makar bio zadnji. Nema govora da ću se vakcinisati prije nego budem došao na red. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.