open-navfaktor-logo
search
Sarajevo halal sajam
Izetbegović: Uvozimo 50 posto hrane, a 50 posto naše zemlje je neobrađeno
Nakon obilaska sajma, Izetbegović je istaknuo da je halal proizvodnja šansa za Bosnu i Hercegovinu
28.09.2018. u 15:50
get url
text
Bakir Izetbegović na Sarajevo halal sajmu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović posjetio je danas međunarodni sajam halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2018, obišao štandove i razgovarao sa izlagačima iz različitih zemalja.

- Moji utisci o SHF su jako pozitivni. Prisutni su proizvođači sa svih strana svijeta - rekao je Izetbegović. 

Nakon obilaska sajma, Izetbegović je istaknuo da je halal proizvodnja šansa za Bosnu i Hercegovinu.

- Uvozimo 50 posto hrane, a 50 posto naše zemlje je neobrađeno. Naše zemljište je čisto, nije zagađeno. Imamo potrebne količine vode. Halal tržište raste i u tome vidim veliku šansu. Danas sam saznao i neke detalje u vezi sa halal proizvodnjom - poručio je Izetbegović.

SHF 2018 organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i  Islamskom razvojnom bankom (IsDB) okupio je učesnike iz više od 40 zemalja, te oko 100 izlagača iz cijelog svijeta.   

Tokom tri dana trajanja SHF 2018 bit će omogućeni susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske, Malezije, Bahreina, Libije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.