Utorak, 03.10.2023.

Izetbegović u Orašju i Odžaku: Snage koje bi dijelile BiH gube dah

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA), koju predvodi predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović, nakon Brčko distrikta, danas je posjetila Orašje i Odžak.

U delegaciji su bili i federalni premijer Fadil Novalić, te potpredsjednici SDA i federalni ministri Edin Ramić i Šemsudin Dedić, a dočekali su ih predstavnici SDA Odžak, simpatizeri stranke i privrednici.

VEZANI TEKST - Izetbegović u Brčkom: Došli smo da vidimo šta više može uraditi Federacija za Posavinu

Na sastancima u Orašju i Odžaku razgovarali su o problemima sa kojima su suočene ove lokalne zajednice i Posavski kanton, te mogućnosti rješavanja tih problema. 

Razgovarano je o realizaciji konkretnih projekata iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture i energetike. 

Izetbegović je prisutne upoznao i sa aktuelnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, s posebnim fokusom na aktuelne razgovore o izmjenama Ustava BiH i izbornog zakonodavstva.

Naglasio je potrebu provedbe presuda Evropskog suda za ljudska prava koje će onemogućiti diskriminaciju bilo kog građanina u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu Izetbegović je istakao posljednje diplomatske uspjehe koji su, između ostalog, rezultirali usvajanjem Rezolucije u Evropskom parlamentu.

Značajan dio posjete Izetbegović je posvetio razgovorima sa građanima Odžaka i Orašja.

Osvrnuvši se na današnje posjete, Izetbegović je na svom Twitter nalogu napisao: "Snage koje bi dijelile BiH gube dah. Vidi se to i osjeti na svakom koraku kroz našu domovinu".

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh