open-navfaktor-logo
search
Jasna ideologija
Izetbegović u Kladnju: Ne smijemo biti slabi, jer slabost privlači nasilnike
U Domu kulture u Kladnju je održan skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.
28.09.2022. u 20:33
get url
text

Izetbegović je pozvao sve prisutne da u periodu do Općih izbora ulože dodatni napor kako bi animirali građane da iskoriste svoje biračko pravo i podrže SDA.

- Ako ima išta dobro u tome što SDA ponekad izgubi izbore, to je činjenica da građani dobiju priliku da se uvjere koliko ovi drugi ne znaju i koliko je SDA bolja - kazao je Izetbegović.

Istaknuo je Izetbegović da su građani Tuzlanskog kantona mogli uvidjeti razliku između vlade koju predvodi SDA i vlade koju predvode druge stranke, ali da isto poređenje mogu napraviti i ostali građani u onim sredinama u kojima SDA nije dio vlasti.

- Pitajte svoje prijatelje, poznanike i rodbinu da li su zadovoljni onim što su radile vlade čiji dio nije bila SDA. Pitajte ih da li znaju koliko su i zbog čega zaduživani, ko i kako će vraćati taj dug i kako je utrošen njihov novac – kazao je Izetbegović.

Naglasio je Izetbegović da je neophodno upozoriti građane na specijalni rat koji se vodi protiv države BiH, Bošnjaka i svih bosanskohercegovačkih patriota, te da će u budućnosti biti potrebno braniti sve ono što je odbranjeno i postignuto u najtežim vremenima.

- Upozorite ih da u ovakvom svijetu, u kojem ratovi postaju način ostvarivanja ciljeva, ne smijemo biti slabi jer slabost privlači nasilnike – poručio je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović na rezultate rada Vlade FBiH u protekla dva mandata, koji se ogledaju u napretku ključnih ekonomskih parametara, ali i na ulogu SDA u odbijanju svih nasrtaja na državu BiH, njenu imovinu i nadležnosti.

- Sa sedam apelacija Ustavnom sudu BiH su nadležnosti države BiH i njena imovina spašeni, a autor svih sedam apelacija je Pravni tim SDA. Niko drugi – kazao je Izetbegović, saopćeno je.

SDA, dodao je, poštuje sve ono što čini BiH, od bosanskih kraljeva, osmanskog i austrougarskog naslijeđa, Titovih partizana i Alijinih zlatnih ljiljana, te džamije, crkve i sinagoge i sve ono što je identitet građana BiH.

- Tražite podršku za Stranku koja ima jasnu ideologiju, precizan program i viziju, neupitne reference i stručne, dokazane i sposobne kadrove koji su u stanju odgovoriti svakom zadatku – poručio je Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.