open-navfaktor-logo
search
Održan zajednički iftar
Izetbegović u Cazinu: Oni koji ne vole BiH više nikada neće dobiti dvotrećinsku vlast u državi
U Cazinu je večeras, u organizaciji Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Cazin, održan zajednički iftar kojem je prisustvovalo više od 1.000 osoba, saopćeno je iz SDA.
22.04.2022. u 21:29
get url
text
Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

Gost iftara bio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je, obraćajući se prisutnima, kazao da, uprkos problemima koji postoje, u Bosni i Hercegovini svjedočimo brojnim dobrim stvarima.

- Nekoliko godina se nismo sreli na ovim velikim okupljanjima jer nas je morila pandemija. I to je iza naših leđa. BiH je jedna od najljepših zemalja na svijetu. Imamo vode, šume, rude, čistu zemlju. Mi smo jedan bogat i dobar narod, koji je sklon dobru i praštanju – izjavio je Izetbegović.

Kao glavni problem sa kojim se Bosna i Hercegovina suočava, Izetbegović je izdvojio odlazak mladih ljudi.

- Danas u BiH živi jedna četvrtina manje stanovnika nego prije rata. Mladih ljudi ima još manje. To je problem sa kojim se naročito moramo baviti – izjavio je Izetbegović.

Poručio je da je SDA liderska stranka, što potvrđuju i izborni rezultati, te da je ona jedina sposobna da se nosi sa problemima sa kojima se država suočava.

- Mi smo najjača politička stranka koja je svaki problem u posljednjih 30 godina riješila – kazao je Izetbegović.

Podsjetivši na ključne procese koje je u posljednje tri decenije predvodila SDA, Izetbegović je naglasio važnost povjerenja između naroda i stranke.

- Nije narod znao detalje posljednjih pregovora o izmjenama Ustava i Izbornog zakona, ali je osjećao. Oni koji ne vole BiH više nikada neće dobiti dvotrećinsku vlast u državi – izjavio je Izetbegović.

Evropa se danas, dodao je, suočila sa destruktivnim silama sa kojima se BiH suočava već duži vremenski period.

- U budućnosti slijedi dramatičan sukob Rusije i Zapada. Srbija se naoružava. BiH stoji na jednoj nozi i mora doći do promjena. Moramo ojačati naše Oružane snage i ojačati snagu našeg naroda, patriotskog bloka - naglasio je predsjednik SDA.

Izetbegović je kazao da postoje četiri vrste stranaka u BiH, one koje otvoreno rade protiv BiH, one koje to suptilno rade, te one koje su patriotske, ali bježe od odgovornosti.

- Četvrta grupa stranaka su patriotske, ali koje ne bježe od odgovornosti. Samo jedna ima snagu. Samo SDA može organizovati, uvezati, ostvariti jedinstvo, biti hladna u ovome što slijedi – poručio je Izetbegović.

Iftar u Cazinu

(FOTO: Fena)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.