open-navfaktor-logo
search
Izborna reforma
Izetbegović: Sa SDP-om trenutno imamo usmeni dogovor, na NiP osobito ne računam
Sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) zasad postoji usmeni dogovor o zajedničkom djelovanju stranaka sa sjedištem u Sarajevu po pitanju pregovora o izbornoj reformi, kazao je to novinarima Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), komentirajući navodni dogovor - papir, koji je jučer "procurio" u medije. 
28.10.2021. u 14:00
get url
text

- Mi, SDA, smo to što je procurilo u javnost stavili na papir, mada to nije bila ideja da ide u javnost. Iscurio je neki papir odranije koji je u međuvremenu modificiran. Meni se ponajviše i žuri da postignemo neki sporazum jer ja sam ta izložena tačka u ovom momentu, ispred svih tih ljudi.

VEZANI TEKST - Izetbegović sa Palmerom i Eichhorst: Rekao sam im da probosanske stranke neće biti linija manjeg otpora

Očekujem da drugi prihvate onakav papir ili da kažu šta u njemu eventualno treba mijenjati. Ono što mi zasad, u ovom trenutku, imamo je usmeni dogovor između SDA i SDP-a. Mislim da je DF već spreman, dobijamo od njih signale da su oni spremni - kazao je Izetbegović.

Greškom je, pojašnjava Izetbegović, iz dogovora izostavljena stranka Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH) na čelu sa Enverom Bijedićem.

- Izvinio sam mu se zbog toga. Mislim da će i oni podržati, tako da idemo ka nekom konsenzusu - pojasnio je Izetbegović. 

Upitan je i za stranku Narod i pravda, koja zapravo nije dio državnog Parlamenta, a Izetbegović ne računa ni da će biti. 

- Nešto osobito ne računam na NiP, pravo da vam kažem, ali evo, nije loše da i oni podrže - kazao je predsjednik SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.