open-navfaktor-logo
search
Intenziviranje komunikacije
Izetbegović sa privrednicima bh. dijaspore u Danskoj o jačanju ekonomske saradnje
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas u Kopenhagenu sa predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Danskoj.
26.02.2022. u 12:31
get url
text

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje uspješnih bosanskohercegovačkih privrednika u Danskoj sa domovinom Bosnom i Hercegovinom. Predstavnici privrednika su istaknuli potrebu intenziviranja komunikacije sa institucijama vlasti u Bosni i Hercegovini, te su u tom kontekstu istaknuli značaj ove posjete.

Također je razgovarano o procesu registracije birača u dijaspori za glasanje na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović je upoznao predstavnike dijaspore sa aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, te sa planiranim aktivnostima u predstojećem periodu.

Sastanku su prisustvovali još ambasador BiH u Danskoj Emir Poljo, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković i zastupnik u Skupštini Kantona 10 Arif Kovačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.