open-navfaktor-logo
search
Stanje u državi
Izetbegović sa generalima: Treba biti svjestan situacije u kojoj se nalazimo, na vrijeme djelovati da sačuvamo mir
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas da treba biti jak i svjestan situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, ali i na vrijeme djelovati da se sačuva mir i stabilnost.
16.06.2022. u 18:45
get url
text

To je kazao novinarima nakon sastanka sa ratnim komandantima i generalima u Mostaru, ističući da su to heroji odbrane tog grada, jako cijenjeni diljem Bosne i Hercegovine.

- Razgovarali smo o situaciji u zemlji i novim prijetnjama miru i stabilnosti, a prisjetili smo se i onih vremena kada su oni nosili tu odbranu. Treba biti na oprezu i raditi sve da se neke stvari ne ponove i BiH - poručio je Izetbegović.

Ratni komandant 441. Viteške motorizovane brigade i dobitnik najvišeg priznanja Armije RBiH “Zlatni ljiljan” Suad Muharemović kazao je da se uvijek sastanu s Izetbegovićem kada on posjećuje Mostar, najčešće tokom obilježavanja godišnjica.

- Vrlo rado dođe, sasluša naše probleme, ali i ponudi ono što može učiniti kako bi riješili te stvari. U svakom slučaju, drago nam je da ga vidimo, jer smo zajedno od ratnih godina do danas - kazao je.

VEZANI TEKST - Izetbegović pomogao u obnovi džamije i Saborne crkve u Mostaru

Istakao je da su evocirali uspomene, ali da ih je Izetbegović informirao o dešavanjima iza kulisa.

- Mi se moramo boriti za mir, suživot i BiH, isto onako kako smo se borili za multietničku državu ravnopravnih građana. Vjerujem i nadam se da ima dovoljno snage, pameti i razuma u ovoj državi da se izborimo za takvu državu - zaključio je Muharemović.

Izetbegović je danas u okviru posjete Konjicu i Mostaru, položio cvijeće u Konjicu povodom dana te općine, posjetio džamiju Gornji Zalik gdje mu je uručena vakufnama, i Sabornu crkvu u Mostaru, a planirano je još da održi sastanak sa članovima IO KO SDA Mostar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.