Na sastanku je razgovarano o mogućnostima unapređenja saradnje, komunikacije i koordinacije zajedničkih aktivnosti na političkom, kulturnom, obrazovnom i privrednom nivou.

Predsjednica BNV-a Sandžaka Jasmina Baltić Curić upoznala je Izetbegovića s aktivnostima koje provodi ovo najviše predstavničko tijelo sandžačkih Bošnjaka, naglasivši doprinos BNV-a rješavanju nacionalnih pitanja bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.

Također je razgovarano o potrebi što skorijeg otvaranja generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, što će, kako je zajednički ocijenjeno, bitno doprinijeti jačanju odnosa i povezivanju Bošnjaka u Bosni i Hercegovini i Sandžaku.

Izetbegović se zahvalio predstavnicima BNV-a i SDA Sandžaka na predanosti očuvanju identiteta bošnjačkog naroda u Sandžaku, te održavanju veza s bošnjačkim narodom u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su uime SDA prisustvovali i Selmo Cikotić i Safet Softić, te predsjednik Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Sanjin Kodrić i savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića Amel Suljović, saopćeno je iz SDA.