open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Izetbegović s ambasadoricom Norveške: Potrebno formirati široku programsku koaliciju
Istaknuto je da su se Bosna i Hercegovina i Kraljevina Norveška u proteklom vremenu međusobno podržavale i u međunarodnim organizacijama čije su članice
13.11.2018. u 16:55
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ambasadoricu Kraljevine Norveške Guri Rusten.

Tokom razgovora je konstatovano da su odnosi dviju zemalja prijateljski, te da je potrebno nastaviti s razvijanjem intenzivnih bilateralnih odnosa.

Istaknuto je da su se Bosna i Hercegovina i Kraljevina Norveška u proteklom vremenu međusobno podržavale i u međunarodnim organizacijama čije su članice i da saradnja na tom planu treba biti nastavljena.

Izetbegović je informisao Rusten o aktuelnoj situaciji u BiH i procesima nakon održavanja Općih izbora. Naglasio je potrebnu formiranja široke programske koalicije koje bi činile pobjedničke stranke, što je preduslov da se osiguraju politička stabilnost, provođenje reformi, intenzivna izgradnja infrastrukture i ubrzani put prema evroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.