open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDA
Izetbegović razgovarao s Kavalec: Odluku o početku izbornog procesa treba prepustiti CIK-u
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović razgovarao je danas putem video linka sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasadoricom Kathleen Kavalec.
28.04.2020. u 16:49
get url
text

Tokom ovog online sastanka razgovarano je o uvjetima za održavanje predstojećih lokalnih izbora, raspodjeli sredstava MMF-a te ostalim aktuelnim pitanjima.

Konstatovano je da je odgovor vlasti na probleme izazvane pandemijom korona virusa dobar te da je potrebno nastaviti sa svim aktivnostima i mjerama na osnovu kojih će se štititi ljudski životi i pružati sva nepohodna podrška stabiliziranju ekonomske situacije u zemlji.

Predsjednik Izetbegović je istakao da odluku o početku izbornog procesa treba prepustiti Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine nakon procjene epidemiološke situacije u BiH od strane kriznih štabova.

Izetbegović je naglasio da do raspodjele raspoloživih sredstava MMF-a treba doći što prije u skladu s pismom namjere, obvezujućim zaključkom Vijeća ministara BiH i uz poštivanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.