open-navfaktor-logo
search
Akreditivi
Izetbegović primio novoimenovanog ambasadora Države Katar
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Države Katar u BiH Sultana Bin Ali Al-Khatera
11.09.2018. u 14:52
get url
text

Predsjedavajući Izetbegović je prilikom ceremonije uručivanja akreditivnog pisma poželio ambasadoru Al-Khateru uspješnu misiju, te istaknuo da Bosna i Hercegovina i Katar imaju odlične prijateljske i bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja.

Zajednički je naglašena potreba unapređenja ekonomske saradnje i istaknuto da postoje velike mogućnosti za unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa.

Ambasador Al-Khater je kazao da će raditi na omogućavanju viznih olakšica za građane BiH prilikom njihovog putovanja u Katar. Također, jedan od prioriteta u njegovom radu bit će unapređenje odnosa dvije zemlje, posebno na ekonomskom planu, kroz ulaganja katarskih investitora u bosanskohercegovačku privredu, putem zajedničkih projekata i zajedničkih investicija.

Na kraju susreta, predsjedavajući Izetbegović je izrazio podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanom ambasadoru Države Katar u BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.