open-navfaktor-logo
search
Diplomatija
Izetbegović primio akreditive novog kuvajtskog ambasadora
Ambasador Al Sharrah je kazao da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, te razvijati saradnju u svim oblastima od interesa za Bosnu i Hercegovinu i Kuvajt
20.09.2018. u 14:07
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Države Kuvajt Abdulaziza Ahmada Hasanа Al Sharraha.

Predsjedavajući Izetbegović je prilikom ceremonije uručivanja akreditivnog pisma poželio ambasadoru Al Sharrahu uspješnu misiju, te istakao da Bosna i Hercegovina i Kuvajt imaju odlične prijateljske bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja i sa obostranim interesom za unapređenje političke i ekonomske saradnje. Ovom prilikom zahvalio je za podršku koju Kuvajt godinama pruža Bosni i Hercegovini, te naglasio da su kuvajtske investicije jedne od prvih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je interes Bosne i Hercegovine za unapređenje ekonomske saradnje kroz ulaganja kuvajtskih investitora putem zajedničkih projekata. Također je razgovarano o potrebi davanja viznih olakšica za bosanskohercegovačke državljane prilikom putovanja u Kuvajt.

Ambasador Al Sharrah je kazao da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, te razvijati saradnju u svim oblastima od interesa za Bosnu i Hercegovinu i Kuvajt.

Na kraju susreta, predsjedavajući Izetbegović je izrazio podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanom ambasadoru Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.