open-navfaktor-logo
search
Glasao u pratnji supruge
Izetbegović: Potrebne su nam koalicije koje će moći povući zemlju naprijed
Dok su čekali svoj red da glasaju Izetbegovićima su mnogi prilazili, čestitali i željeli da se s njima fotografišu
07.10.2018. u 12:33
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović u pratnji supruge prof. dr. Sebije Izetbegović ispunio je svoju građansku dužnost i glasao u OŠ "Nafija Sarajlić" u Sarajevu.

Izetbegovići su prije glasanja sačekali svoj red iako su im građani nudili da prođu ispred njih, ali su oni to odbili uz zahvalnost. Dok su čekali svoj red da glasaju mnogi su im prilazili, čestitali i željeli da se s njima fotografišu.

Po završetku glasanja novinarima se najprije obratio Bakir Izetbegović, kazavši kako se nada da će imati dobre rezultate.

-Završena je predizborna kampanja. Odziv, kako čujem jutros, je dobar, bolji od predviđanja. Nadam se da ćemo imati dobre rezultate, da ćemo moći da napravimo koalicije koje će moći povući zemlju naprijed. Takmičili smo se ovih dana među sobom. Sad je vrijeme da se takmičimo u dobru, ko će više dobra uraditi za BiH - kazao je Izetbegović.

{$galerijaFotografija}

Na novinarsko pitanje da li su ovo odlučujući izbori, odgovorio je da je težak momenat.

-Zaista ima prijetnji secesionističkih, separatističkih. Promijenili su se razni okviri, globalni, evropski, balkanski. Ovo su zaista važni izbori i važno je da prevagnu stranke koje su za ovu zemlju, zrele, referentne, koje mogu da povuku zemlju naprijed. Takva koalicija treba Bosni i Hercegovini da bi potisnula te snage u BiH i na Balkanu - rekao je Izetbegović.

Prof. dr. Sebija Izetbegović nakon glasanja je rekla kako je kampanja bila dobra.

-Kampanja je bila vatrena, dobra. Iskreno se nadam pobjedi, mislim da smo napravili odličan posao - kazala je ona.

Upitana na čemu temelji prognoze za pobjedu prof. dr. Izetbegović je kazala da ih temelji na osnovu rezultata. 

- Napravili smo svašta dobro i zahvaljujući tome mislim da će narod prepoznati kvalitet i da će nama dati puno povjerenje - govori Izetbegović. 

Prokomentirala je novinarsko pitanje kako gleda na činjenicu da sada na izborima njoj suprug pruža podršku, jer je ona  kandidat za jednu od pozicija, a do sada je ona suprugu pružala podršku.  

- Formalno on sada meni daje podršku, ali ja njemu uvijek dajem podršku kao i sad. Dobar je osjećaj. Mislim da je bilo pravo vrijeme za ulazak u ovaj posao. Rezultati su pokazali.  Snaga koju smo pokazali u proteklih šest godina na svim vodećim funkcijama u zdravstvu, pokazala je izvrsne rezultate, dobrobit za naše korisnike. Našim pacijentima je mnogo bolje ali i uposlenicima. Očekujemo da će građani to prepoznati i želimo da uradimo još mnogo boljeg posla u Bosni i Hercegovini - poručila je Izetbegović. 

{$galerijaFotografija}

 

Izetbegovići izbori 07.10.2018 galerija 1
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.