open-navfaktor-logo
search
Osjeća se dobro
Izetbegović poslao poruku iz izolacije: Mi moramo biti jaki, moramo pobjeđivati
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, koji je jučer testiran pozitivno na koronavirus, osjeća se dobro i nema nikakvih simptoma.
17.10.2020. u 15:36
get url
text

- Bakir je dobro, nema nikakvih simptoma niti tegoba, ali je zbog nalaza u izolaciji - kazala je za Faktor njegova supruga prof. dr. Sebija Izetbegović.

Ona je napravila i fotografiju na kojoj se vidi Izetbegović sa palcem podignutim ka gore.

- Napravila sam fotografiju da Bakir pozdravi sve one koji se zanimaju za njegovo zdravlje - kazala je Izetbegović.

Ona se također jučer testirala i negativna je na koronavirus.

- Ja sam također dobro, ali stalno nosim masku. Sad mi je i u kući kao i na poslu - dodala je.

Izetbegović se danas, upravo uz fotografiju koju je napravila njegova supruga, putem Facebooka obratio iz svoje kuće, odakle će, kako je naveo, nastaviti da radi do ozdravljenja i vraćanja redovnim aktivnostima.

- Hvala dragom Bogu osjećam se dobro, nemam većih tegoba. Ovu poruku pišem vam iz svoje kuće, odakle ću nastaviti da radim sve do ozdravljenja, povratka redovnim aktivnostima i skorog susreta sa dragim ljudima, članovima i simpatizerima SDA. Dakle, izostat će veliki skupovi koji su sami za sebe govorili sve. Svjedočili su istinu da je SDA - SNAGA NARODA. Ali mi ćemo ostvariti vezu sa našim narodom, sa glasačima. Ako oni ne mogu doći do nas, mi ćemo naći način da dođemo do njih. Naravno - poštujući sve mjere zaštite kako bismo zaustavili širenje pandemije. To je u ovome času najvažnije - poručio je Izetbegović

Dodao je da je "korona je pogodila čitav svijet, neke zemlje su imale hiljade mrtvih dnevno, njihove ekonomije su bile zaustavljene, a mi smo uspjeli žrtve i štete svesti na minimum".

- Ipak, zaustavljen je rast privrede koji je bio najveći u posljednjih 25 godina. Upravo pred udar pandemije smo bili ispunili obećanje o 100.000 novih radnih mjesta, i obećanje da ćemo Federaciju BiH pretvoriti u veliko gradilište. Sa vakcinom će stati i korona, u proljeće ako Bog da nastavljamo sa masovnom izgradnjom i oporavkom ekonomije! - poručio je Izetbegović.

U međuvremenu, dodaje, "nastavljamo sa svim drugim bitnim procesima. Unatoč otporima i blokadama nastavljamo proces integracije u NATO, nastavljamo proces integracije u Evropsku uniju, nastavljamo rast obima poljoprivredne proizvodnje, nastavljamo rast namjenske industrije - u komercijalne svrhe, ali i "za ne daj Bože", nastavljamo izgradnju saobraćajne i energetske infrastrukture, nastavljamo podršku lokalnim zajednicama diljem Federacije BiH i podršku povratnicima u RS".

- Previše je u ovoj zemlji onih koji napadaju, ruše, koji prijete, blokiraju i zavađaju. Oni moraju uvijek i nanovo dobiti odgovor nas koji branimo, koji popravljamo, koji uklanjamo blokade, koji praštamo i smirujemo. Mi moramo biti jaki, moramo pobjeđivati. Već trideset godina smo uz naš narod, od općine do države. Mi volimo naš narod i našu zemlju. Služimo im smjerno i predano. Imamo iskustvo i kadrove kakve niko drugi nema. Znamo šta našem narodu i našoj zemlji treba, i znamo kako to postići. A i narod zna da je samo sa jakom SDA - jaka i sigurna i BiH! - poručio je, između ostalog Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.