Ponedjeljak, 08.08.2022.
FOTO: Fena

Izetbegović: Konjic će u budućnosti sve više biti povezan sa Sarajevom

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je danas Općinski odbor SDA Konjic gdje je razgovarao s rukovodstvom te općinske organizacije te upriličio sastanke s privrednicima općine Konjic i vjerskim predstavnicima.

Delegacija SDA tokom posjete Konjicu položila je i cvijeće na spomen-obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović.

Kako je nakon sastanaka Izetbegović kazao novinarima, Konjic je grad s velikim brojem zaposlenih osoba, razvijenom i rastućom privredom, a posebno je važna činjenica da tokom pandemije koronavirusa u ovom gradu nijedna osoba nije ostala bez posla dok se sada broj uposlenih povećava.

- Konjic će u budućnosti sve više biti povezan sa Sarajevom, kroz Prenj s Mostarom i Jadranskom obalom te će se šanse ovog grada za razvoj još više povećavati - dodao je Izetbegović.

Pohvalio je rad načelnika Općine Osmana Ćatića koji pomaže rad privrednika, a Izetbegović ističe da je na sastanku s privrednicima dogovoreno da će biti organiziran sastanak federalnog premijera Fadila Novalića i predstavnika Razvojne banke FBiH kojem će prisustvovati i načelnik te općine.

Na tom susretu trebale bi se utvrditi jasne potrebe privrednika u Konjicu, a osim toga, kaže Izetbegović, u Konjicu će biti razvijen pilot-projekt koji bi mogao biti primijenjen i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, usmjeren na razvoj kadrova za potrebe privrede.

U Konjicu je danas upriličena i tribina SDA na kojoj su prisustvovali članovi općinske organizacije SDA, mjesnih odbora, direktori, ministri, zastupnici i vijećnici kako bi se razgovaralo o tome kako se vidi buduća politika stranke u toj lokalnoj zajednici.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh