Izetbegović je zahvalio Erdoganu što je pokazao interes za njegovo zdravstveno stanje, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Informirao ga je da se osjeća dobro i da nema većih tegoba.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu i što se dirljivom porukom na društvenim mrežama prisjetio rahmetli Alije Izetbegovića na godišnjicu njegove smrti, čime je još jednom potvrdio koliko cijeni lik i djelo prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dio razgovora je posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Turske, te načinima kako da se oni i u vrijeme pandemije koronavirusa nastave unaprijeđivati. O tome će, kako je kazano, biti govora i tokom skorašnjeg susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Erdogana, koji bi trebalo da bude upriličen čim to okolnosti izazvane pandemijom dozvole.

Tokom razgovara o regionalnim odnosima Izetbegović je informirao Erdogana o aktuelnoj situaciji, sa posebnim naglaskom na odnose u trianglu BiH-Srbija-Hrvatska, saopćeno je iz SDA.