open-navfaktor-logo
search
Razmijenili čestitke
Izetbegović i Erdogan će se susresti krajem juna u Istanbulu
Erdogan je pozvao Izetbegovića na sastanak koji će biti održan krajem ovog mjeseca u Istanbulu, a na kojem će se razmatrati dalji koraci na projektu izgradnje autoputa Sarajevo - Beograd, te razgovarati o ekonomskim odnosima BiH i Turske
05.06.2019. u 16:08
get url
text

Predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Recep Tayip Erdogan u telefonskom razgovoru su razmijenili čestitke povodom Bajrama, te su razgovarali o aktuelnim pitanjima u kontekstu odnosa dviju zemalja, saopćeno je iz SDA.

Izetbegović je informisao Erdogana o procesu formiranja vlasti u BiH, naglasivši da je SDA spremna da podrži mandatara za formiranje Vijeća ministara koji će poštivati Ustav i važeće zakone Bosne i Hercegovine. 

Erdogan je pozvao Izetbegovića na sastanak koji će biti održan krajem ovog mjeseca u Istanbulu, a na kojem će se razmatrati dalji koraci na projektu izgradnje autoputa Sarajevo - Beograd, te razgovarati o ekonomskim odnosima BiH i Turske. Tema razgovora bit će i aktuelna situacija u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.