open-navfaktor-logo
search
Poruka i za Sandžaklije
Izetbegović i Džaferović u Brčkom: Konkurencija neka nastavi da nas kopira, a mi ćemo nastaviti voditi državu
Svaki put kada su bili vlast, napravili su problem. Prvi put sam svjedočio da je neko ko se deklasirao kao probosanska snaga izdao interese države. Nemojte im nikada zaboraviti Zakon o prebivalištu! U crno su nam zavili povratnike– kazao je Džaferović.
17.09.2018. u 10:00
get url
text

Kandidat SDA za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ocijenio je aktuelni mandat kao najbolji nakon perioda od 2002. do 2004. godine, naročito kada je euroatlantski put i provedba reformi u pitanju. Karakteristika ovog mandata bili su, dodao je, konstantni napadi destruktivnih sila na našu državu, navodi se u saopćenju SDA.

– Istovremeno, od opozicije nismo imali pomoć u nastojanju da donesemo napredak državi, već želju da ne uspijemo. Nisu željeli napredak, već želju da se on ne desi dok smo mi na vlasti. Vrlo ljubomorno, vrlo uskostranački i neodgovorno – kazao je Džaferović.

Narod će, izjavio je, snažno podržati ono što SDA radi jer prepoznaje iskrenost, dosljednost, čestitost i poštenje.

{$galerijaFotografija}

– Takva je SDA i takva će SDA biti, ako Bog da, do Sudnjeg dana. Snagama destrukcije poručujemo: BiH nikada nećete podijeliti i nas nikada nećete pobijediti. Umjesto toga, okrenite se konstruktivnom radu, uspostavi normalne atmosfere, dijalogu, da gradimo ovu zemlju u interesu svakog njenog čovjeka, da ovdje žive u svojoj zemlji, zasnivaju porodice, rađaju djecu i imaju radna mjesta od kojih će moći da ugodno žive – poručio je Džaferović u prepunoj velikoj sali Doma kulture u Brčkom.

Političkoj konkurenciji SDA je poručio da, s obzirom da će ostati opozicija, konačno postanu konstruktivni.

– Svaki put kada su bili vlast, napravili su problem. Prvi put sam svjedočio da je neko ko se deklasirao kao probosanska snaga izdao interese države. Nemojte im nikada zaboraviti Zakon o prebivalištu! U crno su nam zavili povratnike– kazao je Džaferović.

Osvrnuo se i na učestale prozivke političke konkurencije kojima je javnost imala priliku svjedočiti u posljednje vrijeme.

– Ovaj jedan je najobičniji populista, koji podnosi inicijative od kojih država nema nikakve koristi. Jedna nezrela ličnost za tako ozbiljnu poziciju. I ovaj drugi, koji se popne na toranj i svaki dan baca granate po meni i po SDA, kaže za sebe da je IN. Ja stvarno mislim da je on IN, ali INkompatibilan, nespojiv sa funkcijom člana Predsjedništva BiH – poručio je Džaferović te dodao kako ista ta konkurencija kopira sve aktivnosti SDA, od tribina, izjava pa do ideja.

– A ja im poručujem – nastavite da nas kopirate, slušajte dobro šta radimo. To jedino i znate. Nastavite to raditi, a mi ćemo, ako Bog da, voditi državu – zaključio je Džaferović.

Predsjednik Stranke Bakir Izetbegović je kazao kako SDA već 28 godina vodi tešku i neravnopravnu borbu sa neprijateljima BiH, da je organizovala i vodila otpor, a zatim i procese obnavljanja i izgradnje države te da bi zemlja davno izašla na zelenu granu da nije laži i nesloge među Bošnjacima. Laž je, istaknuo je Izetbegović, vrlo opasna, a govoreći o lažima se osvrnuo na Fahrudina Radončića i ono što on radi u BiH.

– Prije svega, on hoće da ponizi ovaj narod. On misli da s Bošnjacima može raditi šta hoće. Posmatrajte kako postepeno potkopava sjećanje na Aliju Izetbegovića, kako optužuje Bošnjake za početak rata, kako napada na istinu. Radončić je gospodar laži, a mi ćemo pobijediti tu laž istinom – izjavio je Izetbegović, a zatim je prokomentarisao optužbe da je „protiv Sandžaklija“, što, kako je kazao, nije istina.

– Dok su Sandžaklije ginule s nama u rovovima, Radončić je pekao kafe tamo kod Sefera Halilovića. Smišljao kako da pokrene taj list i danas on zajedno sa Dodikom optužuje Bošnjake da su počeli rat – poručio je predsjednik SDA.

Prije početka tribine, kojoj su prisustvovali kandidati SDA za sve nivoe vlasti, Izetbegović i Džaferović su prisustvovali finalnoj utakmici malonogometnoh turnira "Alija Izetbegović".

SDA-TURNIR-TRIBINA-BRCO-16-09-2018-2.jpg
1 od 32
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.