open-navfaktor-logo
search
Tribina SDA
Izetbegović i Džaferović: BiH se brani u Banjoj Luci, kao i u Sarajevu
Mene zanima cijela Bosna i Hercegovina i svaki čovjek u njoj, i evo, ja hoću u Banja Luku, jer i Banja Luka je naša, bosanskohercegovačka, kao što su to i svi drugi gradovi i mjesta u našoj domovini,  kazao je Džaferović uoči večerašnje tribine 
19.09.2018. u 18:49
get url
text

{$galerijaFotografija}

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poslao je jasnu poruku večeras iz Banje Luke: "Ovdje smo da kažemo da  u Banjoj Luci  kao i u Sarajevu branimo Bosnu i Hercegovinu i evropske vrijednosti.”

{$galerijaFotografija}
 
Kako je naglasio Džaferović, iako, nažalost, Banja Luka  nije izborna jedinica za člana Predsjednišva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda, došao je da pošalje jasnu poruku da će učiniti sve da to ispravi i da u Bosni i Hercegovini svaki građanin na svakom pedlju mora biti ravnopravan, kako to i jeste po evropskim standardima.

Predizborna kampanja za člana Predsjedništva BiH, kako je istakao Džaferović,  mora se voditi na svakom pedlju njene zemlje.
 
- Jasno recimo da nema podjela i da niko neće promijeniti činjenicu da je Bosna i Hercegovina suverena i nedjeljiva. Tako je bilo, tako jeste i tako će ostat - poručio je Džaferović.

Uoči početka večerašnje tribine Izetbegović, Džaferovic, Salkić i rukovodstvo Regionalnog odbora SDA Banja Luka klanjali su akšam - namaz u banjalučkoj Ferhadiji.

{$galerijaFotografija}

Iako Banja Luka ne pripada izbornoj jedinici u kojoj je kandidat, Šefik Džaferović posjetom i tribinom u ovom gradu djelom potvrđuje svoje riječi da mu je bitan svaki čovjek na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

- Ovo je poruka onima koji izjavljuju da ih zanima samo jedan dio BiH i da neće u Sarajevo. Mene zanima cijela Bosna i Hercegovina i svaki čovjek u njoj, i evo, ja hoću u Banja Luku, jer i Banja Luka je naša, bosanskohercegovačka, kao što su to i svi drugi gradovi i mjesta u našoj domovini - kazao je Džaferović prije početka tribine.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH, istaknuo je da će destruktivne politike biti nadvladane, da su one umorile i sebe i narod produciranjem vještačkih kriza.

- Banja Luka je pravo mjesto da populistima i separatistima kažemo da neće biti nikakvog dijeljenja BiH, nikakvih otcjepljenja, nikakvog urušavanja državnih institucija i da je mnogo svrsishodnije i za njih i za sve nas u BiH da se na vrijeme okanu ćoravog posla. Umjesto toga, treba se posvetiti daljem pomirenju, političkoj stabilnosti, reformama, masovnoj izgradnji infrastrukture, putu prema EU, kreiranju novih radnih mjesta, popravljanju životnog standarda, mladim ljudima. To je u interesu svih koji žive ovoj zemlji, i to je volja ogromne većine građana, kazao je Izetbegović.

Kandidat SDA za predsjednika/potpredsjednika bh.entiteta RS Ramiz Salkić je uvjeren da će SDA na izborima pobjediti sve "izdajnike koji su dobili mandate od te stranke, a onda je izdali i otišli da poljude ruku Miloradu Dodiku i nastavili podjelu Bošnjaka kao što su to učili prije nekoliko godina u Srebrenici“.

- Nećemo im dozvoliti da nastave taj pohod i ostat će mali igrači koji neće doći tamo gdje su im obećali njihovi mentori, Milorad Dodik i ostali - naglasio je Salkić večeras u Banjoj Luci.

Džaferović i Izetbegović - tribina u Banjoj Luci 19.09.2018.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.