open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Sarajevu
Izetbegović i Abdollahian razgovarali o saradnji BiH i Irana
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sastao se danas s ministrom vanjskih poslova Islamske Republike Iran Hosseinom Amirom Abdollahianom.
06.12.2022. u 18:36
get url
text

Na sastanku je razgovarano o situaciji u Bosni i Hercegovini i Islamskoj Republici Iran, te o saradnji dviju država.

U tom kontekstu je istaknuta potreba što skorijeg održavanja sastanka zajedničkog ekonomskog komiteta dviju država, na kojem bi se razmotrile mogućnosti unapređenja saradnje.

Izetbegović se zahvalio Abdollahianu na podršci koju Iran kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini. Upoznao je sagovornika s rezultatima Općih izbora i procesom provedbe izbornih rezultata, te sa ostalim aktuelnim događajima u BiH i regionu.

Izetbegović je izrazio nadu da će pregovori o obnavljanju iranskog nuklearnog sporazuma rezultirati dogovorom koji će zadovoljiti sve strane.

Također je razgovarano o energetskoj krizi u svijetu, rastućoj inflaciji i mogućnostima prevazilaženja tih globalnih izazova, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Bakira Izetbegovića, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.