open-navfaktor-logo
search
Izazovan period
Izetbegović čestitao Novu godinu: Svi ćemo se potruditi da 2021. učinimo boljom
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović čestitao je Novu godinu svim Bosancima i Hercegovcima.
31.12.2020. u 20:27
get url
text

- Teška 2020. godina bliži se svome kalendarskom kraju. Pandemija koronavirusa koja je dala pečat odlazećoj godini izazvala je teške posljedice. Veliki broj ljudi diljem svijeta je preminuo, svjetska ekonomija je uzdrmana, način života se promijenio. Cijeli svijet živi u neizvjesnosti, uz mukotrpna ograničenja.

Bosna i Hercegovina se relativno uspješno nosila s pandemijom, i na tome trebamo zahvaliti našim zdravstvenim radnicima, koji su po ko zna koji put opravdali epitet - "heroji u bijelom". Doprinos su dale i institucije sistema, ali svakako i građani svojim odgovornim ponašanjem. Uspjeli smo gubitak radnih mjesta svesti na minimum, sačuvati plaće, penzije i boračke naknade redovnim, na istom nivou ili uz manja povećanja u odnosu na 2019.

Nažalost, veliki broj nas je ostao bez članova porodice i dragih prijatelja. Svima koji su doživjeli gubitak najbliskijih upućujem iskreno saučešće.

Pred nama je nova, 2021. godina. Vjerujem da sa svima vama dijelim nadu da će ona biti mnogo bolja od 2020. koju ispraćamo. Potrudit ćemo se svi zajedno da je takvom učinimo.

Očekujem da se u prvoj polovini 2021. godine izborimo s pandemijom, te da se posvetimo ekonomskom oporavku, provođenju reformi i ubrzanju našeg euroaltanskog puta. Za to će nam biti potrebno više razumijevanja, saradnje i međusobnog uvažavanja na svim nivoima. Naravno, računamo i na podršku naših partnera sa obje strane Atlantika.

Svima vama u domovini i inozemstvu upućujem iskrene čestitke povodom dolazeće 2021. godine. Želim vam prije svega dobro zdravlje i mnogo sreće uz one koje volite – poručio je Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.