open-navfaktor-logo
search
Nema koronavirus
Izet Hajrović napustio karantin, trenirao sa prvotimcima Dinama
Fudbaleri Dinama Izet Hajrović i Mario Gavranović u utorak nisu trenirali, bili su u kućnom karantinu zbog opasnosti od koronavirusa, a u srijedu ujutro bili su na treningu prvaka Hrvatske.
26.02.2020. u 12:53
get url
text

Ni jedan ni drugi nemaju simptome i zbog toga su epidemiolozi procijenili kako mogu trenirati.

Leyla Hajrović, Izetova supruga, za vikend je bila u Milanu na modnoj reviji. Zbog toga je i Izet išao na pregled, a Mario Gavranović bio je u karantinu zbog toga što je jedini od dinamovaca u ponedjeljak na slobodan dan bio s Hajrovićem, piše 24sata.hr.

Inkubacija traje 14 dana pa će zbog toga Hajrović i Gavranović iduće dvije sedmice biti pod nadzorom epidemiologa. Svaki dan će ih kontaktirati, pitati kako se osjećaju, imaju li ikakve simptome.

Dakle, vratili su se na trening, bit će u konkurenciji za iduće utakmice, ali i dalje će biti pod nadzorom. Mario Gavranović nije ni išao na pregled, samo je kratko bio u kućnom karantinu.

Nenad Bjelica je i njih dvojicu imao na treningu u utorak, na Maksimiru zasad nema razloga za zabrinutost. Vjeruju da su epidemiolozi sve dobro procijenili. Hajrović i Gavranović će normalno trenirati i idućih dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.