open-navfaktor-logo
search
FHMZ BiH
Izdato upozorenje za Hercegovinu: Sutra se očekuje obilna kiša i olujni vjetar
Sutra se očekuje obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne, gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom
28.10.2018. u 18:47
get url
text

U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je uglavnom padala u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalno slabije padavine.

Sutra se očekuje obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne, gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Lokalno može pasti i do 120 litara. Kiša se još prognozira, ali ne i obilna, u centralnim i zapadnim područjima Bosne, a na sjeveru i istoku Bosne slabije padavine.

Sutra će biti i vjetrovito, a veći dio dana sa jakim udarima juga od 45 do 65 km/h. Od večernjih sati i tokom noći na utorak se očekuje daljnje jačanje juga sa udarima od 70 do 95km/h.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 14 i 19 stepeni, dok će najviša biti između 16 i 21, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno i vjetrovito. Povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.