open-navfaktor-logo
search
Mladen Ivanić
Izbori ne smiju kočiti provedbu Reformske agende
Osim o reformama, na sastanku Mladena Ivanića sa članovima Evropskog parlamenta govorilo se i o napretku BiH na putu ka EU
30.08.2018. u 19:06
get url
text

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je danas s delegacijom Evropske narodne partije o političkoj situaciji u BiH, izmjenama Izbornog zakona, provedbi Reformske agende i bh. evropskom putu.

Na sastanku je zaključeno da izbori ne smiju stati na put provedbi Reformske agende, kao i da BiH ne smije propustiti pozitivan trenutak i da mora napraviti najznačajniji iskorak na evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U delegaciji Evropske narodne partije koja je razgovarala sa Ivanićem bili su: šef delegacije Evropske narodne partije i potpredsjednik EPP grupe zadužen za proširenje i mediteransku politiku Andrey Kovatshev, član Komiteta za razvoj i izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Cristian Dan Preda, potpredsjedavajuća Delegacije za odnose s BiH i Kosovom Dubravka Šuica, član Мeđunarodnog trgovinskog komiteta Evropskog parlamenta Adam Szejnfeld i članica Delegacije za odnose s BiH i Kosovom Željana Zovko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.