open-navfaktor-logo
search
Najboljih 11
Izbor Faktora: Ovo je tim kola Premijer lige BiH
U petak, subotu i nedjelju odigrane su utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
22.11.2021. u 19:32
get url
text

Zrinjski je pobjedom na Tušnju protiv Tuzla Cityja osigurao jesenji naslov prvaka, sa 10 bodova više od Musemićevog tima.

Pobjede su upisali Sarajevo protiv Slobode (1:0), Borac nad Rudarom (1:0), Posušje protiv Leotara (1:0), Željo je slavio protiv Radnika (2:0), a remizirali su Velež i Široki Brijeg (1:1).

U ovom kolu viđeno je svega devet golova.

Redakcija portala Faktor.ba izabrala je najbolji tim 17. kola.

Belmin DIZDAREVIĆ, Boris CMILJANIĆ (SARAJEVO) - Čuvar mreže Sarajeva protiv Slobode imao je svoj dan i utakmicu je završio netaknute mreže. Zaustavio je pet pokušaja gostiju. Cmiljanić je kao džoker s klupe riješio dvoboj na Koševu. Na teren je ušao u 69. minuti, a gol za pobjedu postigao u drugoj minuti nadoknade.

Hrvoje BARIŠIĆ, Mario TIČINOVIĆ, Nemanja BILBIJA (ZRINJSKI) - Zrinjski je prošao neokrznut kroz sve ovosezonske derbije, a tako je bilo i na Tušnju. Bilbija je načeo Tuzlake i stigao do 14. gola u sezoni, a odličnu partiju pružio je i Tičinović, asistent kod drugog pogotka. Tičinović se mogao upisati u strijelce, ali je jedan njegov šut iz prvog dijela zaustavila prečka. Odbranom koja nije dozvolila domaćoj ekipi da stvori ozbiljniju priliku, u izostanku Jakovljevića, odlično je komandovao Barišić.

Ante BLAŽEVIĆ, Luka JURIČIĆ (ŽELJEZNIČAR) - Željo nije poklekao pod imperativom pobjede protiv Radnika. Uspjeli su Plavi na Grbavici slomiti Radnik. Gol koji je možda i prelomio meč postigao je Juričić u 50. minuti. Odlično je po desnoj strani probio i asistirao mu Blažević. Kasnije je Zdunić, pogotkom u sudijskoj nadoknadi, samo dokrajčio goste.

Omar PRŠEŠ (VELEŽ) - Rođeni nikako da se vrate na pobjednički kolosjek. Ovoga puta Velež je remizirao u Vrapčićima, a do boda je došao u nadoknadi. Zapaženu ulogu u timu odigrao je Pršeš nakon ulaska u igru u 57. minuti. Velež je s njim djelovao kompaktnije, a njegova ubacivanja iz prekida gotovo uvijek bila su opasna.

Ivan IKIĆ (ŠIROKI BRIJEG) - Novim pogotkom dokazao da je povreda samo prošlost. U 48. minuti fenomenalnim udarcem matirao je Bogdanovića. Definitivno najljepši pogodak kola, koji će konkurisati i za pogodak sezone.

Dejan MELEG (BORAC) - Fudbaler koji je odlučio "krajiški derbi" protiv Rudara. Pogodio je u 27. minuti na asistenciju Zakarića. Nakon odlaska Vranješa, Borcu će u borbi za vodeće pozicije svakako trebati dobra forma Melega.

Josip BARIŠIĆ (POSUŠJE) - Posušje je veliki dio meča protiv Leotara bezuspješno napadalo, a onda je u 86. minuti na scenu stupio 38-godišnji defanzivac. Topovskim udarcem iz slobodnjaka pogodio je mrežu Trebinjaca i donio svojoj ekipi treću ovosezonsku pobjedu.

TRENER KOLA

Sergej JAKIROVIĆ (ZRINJSKI) - Za razliku od prvog meča u sezoni, ovoga puta uspio je nadmudriti kolegu Husrefa Musemića. Mostarci pod Jakirovićevom komandom djeluju nezaustavljivo, što govori i 13 zabilježenih pobjeda, tri remija i samo jedan poraz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.