open-navfaktor-logo
search
Rahmanović dominirao
Izbor Faktora: Ovo je najbolji tim 12. kola Premijer lige BiH
Najveće iznenađenje u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine priredili su fudbaleri Olimpika koji su na stadionu Otoka s uvjerljivih 3:0 savladali Zrinjski.
27.10.2020. u 18:18
get url
text

Ništa manje iznenđenje nije ni remi Širokog Brijega na Tušnju protiv Slobode, ponajviše zbog činjenice da su u rosteru Tonija Karačića dominirali igrači rođeni 2002. i 2003. godine.

Derbi kola između Veleža i Željezničara okončan je bez pobjednika, a Plavi mogu biti zadovoljni jer su Rođeni imali dvije dobre prilike, i to s igračem manje.

S dva gola u pobjedi nad Krupom Amar Rahmanović potvrdio je još jednom da se nalazi u odičnoj formi.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je tim 12. kola kojeg sačinjavaju: Pavlović (Borac), Lenakić (Olimpik), Martić (Široki Brijeg), Bihorac (Velež), Ćosić (Borac), Stanić (Široki Brijeg), Šišić (Olimpik), Velkoski (Sarajevo), Rahmanović (Sarajevo), Cruz (Olimpik) i Lukić (Borac).


Bojan PAVLOVIĆ, Đorđe ĆOSIĆ, Jovo LUKIĆ (FK Borac):
Fudbaleri Borca na gostovanju kod Mladosti upisali su drugu ovosezonsku gostujuću pobjedu. Gosti su slavili zahvaljujući golovima Jove Lukića s 2:0, no situacija je mogla biti i obrnuta da kod rezultata 0:0 Pavlović nije dobro intervenisao. Ipak, iskusni golman je do kraja meča sačuvao iza svojih leđa, a dobar doprinos tome dao je i Đorđe Ćosić.

Nemanja LEKANIĆ, Almedin ŠIŠIĆ, Nathan CREPALDI DA CRUZ (FK Olimpik): Uvjerljivu pobjedu, drugu u ovoj sezoni, fudbleri Olimpika izborili su u duelu sa Zrinjskim. Vukovi su pokazali zube Plemićima. Do trijumfa su stigli zahvaljujući penalima koje je izborio Cruz, a u golove pretvorio Lekanić. Konačnih 3:0 postavio je Šišić nakon što je istrčao odličnu kontru.

David MARTIĆ, Mato STANIĆ (NK Široki Brijeg): Trener Širokog Brijega je zbog pandemije koronavirusa koja je pokosila redove njegove ekipe priliku morao dati članovima juniorske selekcije tima sa Pecare. Mladi stoper David Martić odlično je iskoristio ukazano povjerenje, kao i dobar dio preostalih mladih igrača Širokog Brijega. Velike zasluge za jedini pogodak gostiju na ovom susretu idu Mati Staniću koji je dobro izveo slobodni udarac nakon kojeg je lopta završila u mreži Tuzla Citya, čemu je kumovala i pomalo nespretna intervencija Mirsada Ramića.

Faruk BIHORAC (FK Velež): Faruk Bihorac je komandovao Veležovom odbranom, pogotovo u trenucima nakon što je Muharem Ćivić zaradio crveni karton i sigurno je jedan od najzaslužnijih jer Željezničar nije uspio napraviti totalni preokret u derbiju 12. kola Premijer lige BiH.

Amar RAHMANOVIĆ, Krste VELKOSKI (FK Sarajevo): S dva gola u pobjedi nad Krupom Amar Rahmanović je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. I ove sezone 26-godišnji veznjak jedna je od glavnih poluga prvaka naše zemlje. U devet nastupa u PLBiH Rahmanović je postigao četiri gola i upisao pet asistencija, i neće biti čudo ako se opet nađe na Bajevićevom spisku. Značajan doprinos pobjedi Bordo tima dao je kapiten Krste Velkoski. Reprezentativac Sjeverne Makedonije izborio je penal i upisao asistenciju i uz Rahmanovića je bio glavni kreator devete prvenstvene pobjede ekipe Vinka Marinovića.

Trener kola: Esad Selimović (FK Olimpik)
Izabranici Esada Selimovića zabilježili su drugu ovosezonsku pobjedu, a na Otoci su sasvim zasluženo savladali Zrinjski, koji je prije ovog meča imao ulogu apsolutnog favorita. Ukoliko nastave igrati kao protiv Plemića, sigurno da bi fudbaleri Olimpika mogli izbjeći duge negativne serije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.