open-navfaktor-logo
search
Završen izborni proces
Izabrano novo rukovodstvo u Općinskom odboru SDA Ilidža
Danas, na 31. godišnjicu osnivanja SDA Bosne i Hercegovine, uspješno je završen izborni proces u općinskoj organizaciji SDA Ilidža.
26.05.2021. u 22:31
get url
text

Nakon uspostavljanja Povjereništva poslije lokalnih izbora 2020. godine te striktnih zadataka definiranih odlukom Predsjedništva SDA koje je trebalo provesti, ilidžanska SDA je dobila novo rukovodstvo odlukama Skupštine OO SDA Ilidža koja broji 125 članova.

Novi predsjednik OO SDA Ilidža je dugogodišnji član i trenutni vijećnik u općinskom vijeću Damir Laličić, koji je obavljao funkciju predsjednika Povjereništva, a potpredsjednici su Senahid Godinjak, Admir Mulaosmanović, Kemal Mustafić, Midhat Karić i Munevera Begić.

- Evidentno je da je u izbornom procesu došlo do ozbiljnog kadrovskog podmlađivanja u SDA Ilidža, ali i zadržavanja iskusnijih kadrova koji su godinama činili okosnicu naše organizacije. U 13 mjesnih odbora dobili smo 13 novih predsjednika, ali i vrlo obećavajuću strukturu istih koja garantira uspjeh u budućnosti. Svim novoizabranim čestitamo i želimo im uspjeh u radu - saopćili su iz OO SDA Ilidža.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.